Internetet minden generációnak!

2008. szeptember 19 · Kategória: Házibuli 

Az internet elterjesztése iránt elkötelezettek és az 50 feletti internetezők első házibulija
2008. május 17. Millenaris, Teátrum

Május 17-én ünnepeljük az Információs Társadalom Napját. Reméljük, hogy Önnel együtt.

E nap azoknak az ünnepe, akik hisznek abban, hogy az internet révén a világ jobban megismerhető, kényelmesebben belakható, nyíltabb, szabadabb és demokratikusabb lesz.

De szeretnénk felhívni e napon arra is a figyelmet, hogy Magyarországon a társadalom többsége még nem rendelkezik internet-eléréssel, informatikai készségekkel. A magyar társadalom kisebb, szerencsésebb, gazdagabb része fér hozzá ehhez az életminőség-növelő eszközrendszerhez.

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) kezdeményezésére és tagszervezetei támogatásával Magyarországon is zajlanak az e-Befogadás évének eseményei. Az e-Befogadás mozgalom azt célozza, hogy a már Internet-használók segítsék, bátorítsák, képezzék azokat, akikhez még nem jutott el a digitális írástudás.

Ezért szeretnénk meghívni egy előzmény nélküli rendezvényre azokat, akik tesznek azért, hogy a digitális írástudással minden honfitársunk élhessen. Hívjuk azokat, akik támogatják az e-Befogadás és az Információs Társadalom elterjesztésének eszméjét, egy modern Magyarország megteremtését. Hívjuk az informatikusokat, távközlésieket, tanárokat, mentorokat, könyvtárosokat, segítőket, fejlesztőket, újságírókat, barátainkat. És főként hívjuk a példamutató embereket, akik reprezentánsai a legkisebb felhasználó csoportnak, az 50 év feletti internetezők csoportjának.

Egy résztvevő véleménye