Felhívás a EuroSkills és a WorldSkills ifjú szakemberek nemzetközi versenyeinek válogató versenyeire

2013. november 5 · Kategória: Hírek / Felhívások 

SkillsHungarykp1[1]

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, végzős szakközép- és szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat Magyarország képviseletében az ifjú szakemberek 2014-ben a franciaországi Lille-ben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságán, a EuroSkills-en, illetve 2015-ben a Brazíliai Sao Paulóban megrendezésre kerülő, a „Szakmák Olimpiájának” is nevezett WorldSkills világversenyen.

A EuroSkills válogatóversenyen kiválasztott versenyzők, a nemzetközi döntőn elért eredményükkel jogot szerezhetnek arra is, hogy a WorldSkills 2015 világversenyen is részt vehessenek, amennyiben a részvétel egyéb feltételei is teljesülnek

A nemzeti válogatóversenyre az alábbi szakmákban és kategóriákban várjuk a jelentkezőket:

 

Szakma szám

Versenyszám/Szakmanév

EuroSkills 2014

WorldSkills 2015

EuroSkills 2016

10

Hegesztő

-

-

18

Villanyszerelő

-

24,25,48

Asztalos

-

-

26

Ács

-

-

29

Fodrász

-

-

41

Ápolás és gondozás

-

-

55

Karbantartó tisztítóspecialista

-

-

56

Felülettisztító specialista

-

-

22

Festő, dekoratőr

-

39

Informatikai hálózati rendszeradminisztrátor

-

-

 

A versenyre jelentkezés korhatára

 

  • EuroSkills 2014 versenyre jelentkezés felső korhatára a verseny évében betöltött 24 év, azaz az 1990-ben és utána születettek. A jelentkezés alsó korhatára a betöltött 18 év.
  • WorldSkills 2015 versenyre jelentkezés felső korhatára a verseny évében betöltött 22 év, azaz az 1993-ban és utána születettek. A jelentkezés alsó korhatára a betöltött 18 év.

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik vállalják a több fordulós válogatóversenyeken való részvételt. A válogató versenyen kiválasztásra kerülő versenyzők számára a szponzorok a versenyeket ismerő, a szakmák elismert szakembereinek közreműködésével a nemzetközi verseny kezdetéig több hónapon át tartó felkészítőt szerveznek az általuk biztosított képzőhelyen. Az Európa Bajnokságon illetve a világversenyen csak azok vehetnek részt, akik a felkészítőkön olyan szintre jutottak, hogy méltón képviselhetik Magyarországot ezeken a versenyeken.

A versenyekkel kapcsolatban további információt a www.skillshungary.hu honlapról, vagy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi versenyek szervezésével foglalkozó munkatársaitól, a szakmák, versenyszámok szponzoraitól tudhat meg.

 

Jelentkezés a versenyre

 

Jelentkezni a versenyre aznv.skillshungary.hu vagy a nemzetivalogato.skillshungary.hucímeken található elektronikus jelentkezési lap és mellékleteinek kitöltésével lehet.

Kivétel az Informatikai hálózati rendszeradminisztrátor versenyszám melyre a ws2005.netskills.hu honlapon lehet regisztrálni.

A jelentkezések elbírálását követően a szakmai szponzorok értesítést küldenek a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.

 

 

Jelentkezési határidő

 

Jelentkezési határidő: 2013. november 15.

Kivétel az Informatikai hálózati rendszeradminisztrátor szakma, ahol a jelentkezési határidő 2013. december 15.

 

A jelentkezések elbírálásának határideje: 2013. november 20.

 

 

További információ

 

Telefonon a +36/20/381-9432 és a +36/20/469-3095 telefonszámokon,

valamint a heger.istvan@mkik.hu és csiszar.zsofia@mkik.hu e-mail címeken.

Informatikai hálózati rendszeradminisztráció versenyszám

 

  1. IT Network Systems Administration – Informatikai hálózati rendszeradminisztráció

Az IT Network Systems Administration szakmai kategóriában a számítógépes hálózatok tervezésében, megépítésében és beállításában jártas fiatal informatikus szakemberek versengenek egymással. A kétfordulós verseny első körében teszteket, szimulációs gyakorlatokat, illetve a felkészültséget és a kreativitás próbára tevő egyéb típusú on-line feladatokat kell a versenyzőknek megoldania.

A tíz legjobban teljesítő versenyző kerül a döntőbe, ahol több napon keresztül, valós eszközökön kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A versenyzők feladata egy képzeletbeli multinacionális cég hálózatának kialakítása, az abban található hálózati berendezések (forgalomirányítók, kapcsolók és vezeték nélküli hozzáférési pontok) konfigurálása, Windows és Linux kiszolgálók telepítése, illetve hálózati szolgáltatások (web, levelezés stb.) beállítása.

  1. Követelmények, elvárások:

Szakmai elvárások:

–          Hálózati alapismeretek (minimum Cisco CCENT (/ICND 1) szint, vagy a Cisco Hálózati Akadémiai első két szemeszterének anyaga

–          Windows Server telepítési és a hálózati alapszolgáltatások beállítási ismerete

–          Linux kiszolgálók alapszintű telepítési és üzemeltetési ismerete

Egyéb elvárás:

–          Szakmai angol nyelvismeret (nyelvvizsga bizonyítvány nem szükséges)

  1. További információ:

ws2015.netskills.hu és a www.skillshungary.hu 

honlapokon, valamint

Sisák Zoltán, telefon: 06 1 2254600 vagy e-mail: zoltan.sisak@http-alapitvany.hu

Reményi Zoltán, telefon:06/1 225-4600, e-mail: zoltan.remenyi@http-alapitvany.hu

Jelentkezni a versenyre a ws2015.netskills.hu honlapon található elektronikus jelentkezési lap és mellékleteinek kitöltésével lehet.

A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mail-ben értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről.