Inforum a Pozsonyi Pikniken

2013. szeptember 2 · Kategória: Hírek / Felhívások 

A Pozsonyi Piknik vendégeként az Inforum is részt vett a 2013. augusztus 31-én megrendezett XIII. kerületi forgatagban. A szervezők azzal a kéréssel keresték meg az Inforumot, hogy az idősebbek számára informatikai tanácsadással színesítsük a rendezvényt. Előzetesen megjelent felhívásunkra többen érkeztek kérdéseikkel: voltak akik e-mailen, mások személyesen panaszolták el gondjaikat.

Tanácsadásunk sikeres volt, javarészt megoldottuk a problémákat (telefonválasztás, tablet, wifi-router beállítási gondok) egyetlen kivétellel, ahol azt a szomorú hírt kellett közölnünk, hogy a régi PC sajnos megérett a cserére (alaplapi USB-csatlakozási problémák miatt). Egyik kérdezőnk négyszer köszönte meg tanácsunkat, mondván, már járt nála szerelő, és a T-home sem tudta megoldani a tablet+wifi házasításának gondját, mi pedig azonnal. S erre talán jogosan lehetünk büszkék.

Látható volt, hogy szükség van közérthető, személyes tanácsadásra, s bátorításra szorulnak azok is, akik rákényszerülnek, hogy maguk oldják meg problémáikat.

IMG_1366

IMG_1371

IMG_1377