MEGHÍVÓ: üzleti etikus cégek fóruma

2013. május 30 · Kategória: Hírek / Felhívások 

Évről évre jelentős mértékben nő az etikus, felelős üzleti jelenlétre egyre jobban figyelő cégek száma. Mit jelent ma az etikus üzleti magatartás? Miért fontosabb ma, mint valaha hangsúlyozni a tisztességes, felelős, a környezetre, a szűkebb tágabb közösségre, az üzleti partnerre, a munkatársra, a rászorulókra tekintettel élés fontosságát? Hogyan befolyásolhatjuk etikus üzleti jelenléttel, döntésekkel, gondolkodásmóddal a fenntartható fejlődés esélyét a fenntarthatatlannal szemben? Mivel tartozunk egymásnak (tulajdonos, menedzsment, munkatárs, üzlet partner, kormányzat) az eredményes, profitot termelő üzleti célokon túl? Hogyan népszerűsíthetjük együtt a felelős profit, felelős gazdaság intézményét?

A fórum résztvevői a gazdasági életben már érdemeket szerzett etikus cégek. A 13 éve fennálló Üzleti Etikai Díjat kapott cégeken kívül a fórumon megszólalnak a moralitást, becsületet, együttműködést, emberi alapokon álló partnerséget szorgalmazó cégek képviselői is.

Példák sokaságán keresztül ismertetjük meg a rendezvény résztvevőivel, mennyivel jobban jár az etikusan, tisztességesen, más érdekeit saját érdekeivel azonos fontossággal kezelő gazdasági szereplő, mint az, aki csak saját rövid távú üzleti előnyei érdekében dönt, gondolkodik.

Dialógus az üzleti etikáról a magyar gazdaságban

2013. június 13.

Budapest, Hotel President (V. ker. Hold utca 3-5.)

 

Program

Plenáris ülés

13.30−13.50

László Ervin, az Üzleti Etikai Díj alapítója, a Budapest Klub elnöke (internetes kapcsolat az USA-ból) – Az üzleti etika erősödésének szükségessége a globálisan ható negatív folyamatok megállítása érdekében.

13.50−14.20

Demcsák Mária, az Üzleti Etikai Díj alapítója, a Piac & Profit alapító főszerkesztője – Beszéljünk pontosan! Mit jelent az etikus üzleti magatartásmód? Hol a helye a társadalmi felelősségvállaláshoz, a környezettudatossághoz, a fenntartható fejlődés érdekében működéshez, a transzparenciához képest?

14.20−15.00

Kovács Eszter, a Profil Training Kft. ügyvezetője, a pozitív pszichológia hazai úttörője – A gondolkodásmód-váltás a gyakorlatban. A pozitív, optimista-realista gondolkodás, a boldogság, a flow-élmény kapcsolata a munkával és a fenntartható fejlődéssel.

15.00−15.20

Károlyi Zsuzsanna kommunikációs vezető, E.ON Hungária Zrt.Az érintettekkel való párbeszéd hatása az üzletre, az eredményességre és a felelős jelenlétre.

15.20−15.40 Kávészünet

15.40−17.30 Fórum

Dialógus az üzleti etika tartalmáról, gyakorlati megjelenéseiről, üzleti hasznosságáról, emberi, üzletemberi felelősségünkről. Etikus üzleti gyakorlatok bemutatkozása.

(Interaktív beszélgetés)

Best Practice előadások:

 

Magnet Magyar Közösségi Bank

Mapei Kft.

A Fórumon felszólaló Üzleti Etikai Díjas cégek vezetői:

Kürti Gábor ügyvezető, Hajtás-Pajtás (2007)

Szeri István igazgató, Tisza Volán Zrt. (2011)

Czank Géza ügyvezető, SZ+C Stúdió (2011)

Szabó Lajos vezérigazgató, Hodagró Zrt. (2012)

Károlyi Zsuzsanna kommunikációs vezető, E.ON Hungária Zrt. (2011)

Beke Zsuzsanna kommunikációs igazgató, Richter Gedeon Nyrt. (2003)

Hatos Hajnalka ügyvezető, Hatos és Társa Nyelviskola(2012)

Mészáros Antal ügyvezető, Csomiép Kft. (2012)

Bátori Mariann kommunikációs vezető, Fővárosi Csatornázási Művek (2009)

Kovácsné Nyitrai Gabriella igazgató, Gödöllö Coop Zrt. (2009)

Meghívott hozzászólók:

Szabó Szilvia, a Marketing Szövetség Zöld Tagozat vezetője

Markovich Béla ügyvezető, Mapei Kft.

Dakó Andrea partnerkapcsolati igazgató, Magnet Magyar Közösségi Bank

További információ és regisztráció ITT