Felülvizsgálnák a Nemzeti Digitális Közmű koncepcióját

2010. április 14 · Kategória: Információs társadalom 

Ha a Fidesz alakíthat kormányt, felül fogják vizsgálni a Nemzeti Digitális Közműnek a szélessávú internet terjesztéséről szóló koncepcióját, mert idejétmúltnak tartják azt – közölte Nyitrai Zsolt, a párt informatikai munkacsoportjának vezetője az MTI-vel.

Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztos korábban azt mondta: a digitális közmű célja, hogy Magyarország összes településére eljuttassa a szélessávú internetet, amelyre azután egyéni igényeiknek megfelelően csatlakozhatnak a fogyasztók.

Nyitrai Zsolt közleményében – amelyet azzal összefüggésben adott ki, hogy szerdán megjelent a témában egy kiemelt projekt 17,819 milliárd forintos keretösszeggel – hangsúlyozta, a Fidesz elkötelezett a magyarországi digitális írástudatlanság felszámolásában, és egyetért azzal, hogy ehhez nagyon fontos stratégiai lépés a szélessávú internetelérés lehetőségének megteremtése mindenki számára, amelyhez meg kell találni “a megfelelő formát és eszközt”.

A párt informatikai munkacsoportja viszont úgy látja: a kormány által elfogadott Nemzeti Digitális Közmű koncepcióját több szempont alapján is idejétmúlt.

“A nemzeti ügyek kormánya lépéseket tesz majd egy olyan hálózat kialakítására, mely az infrastruktúrán túl a tartalomfejlesztést, az oktatást és a tájékoztatást is prioritásként kezeli, ezért felül fogja vizsgálni az NDK koncepcióját” – zárja közleményét Nyitrai Zsolt.

Forrás: Fidesz Hírlevél